Kuukausi takana – Missä mennään?

Pidimme digimentoriverkoston kick-offin jälkeisen ensimmäisen tapaamisen kuluneella viikolla. Olin pyytänyt TAMKin 21st Century Educators -koulutusohjelman vetäjän Mark Curcherin pitämään meille alustuspuheenvuoron korkeakoulutuksen, erityisesti digioppimisen ja -opetuksen, tulevaisuuden näkymistä. Markin esitys oli lyhyesti sanoen erinomainen. Läsnäolollaan meitä kunnioitti myös TAMKin pääosin ulkomailta käsin toimiva kumppanimme, maailman mittakaavassakin tunnustusta saanut elearning-vaikuttaja ja online-fasilitoinnin ekspertti, Ana Cristina Pratas. Mikäli olet kiinnostunut siitä, mitä maailmalla tapahtuu ja haluat päästä käsiksi lukuisiin mielenkiintoisiin tietolähteisiin ja resursseihin, voit tutustua esimerkiksi Ana Cristinan blogiin ja e-portfolioon:

Mark Curcherin esityksessä tuli mielestäni erittäin hyvin esille opetusteknologiset trendit sekä ennen kaikkea monialaisen yhteistyön merkitys laadukkaiden verkko- ja monimuotototeutusten suunnittelussa. Viimeistään esityksen aikana selväksi tuli, että olemme todella oikeilla jäljillä Digimentorit-verkoston toiminnassa. Digimentoriverkoston yksi keskeinen vahvuus on ehdottomasti ryhmän monialaisuus – ja heterogeenisyys monessa muussakin mielessä. Ja tätä monialaisuutta täydentää muun muassa hyvin läheisesti Digimentoriverkoston kanssa yhteistyötä tekevä TAMKin Floworks asiantuntijoineen.

Nyt kun yhteistä matkaa on kuljettu (vasta) tasan kuukausi, on jo käynyt selväksi, että toiminta on käynnistynyt todella aktiivisesti. Kävimme läpi digimentoreiden kokemuksia roolissaan toimimisesta yhteisöissään, ja oli ilahduttavaa todeta, että asiantuntemuksemme on ollut todella kysyttyä monin eri tavoin ja että digimentorit ovat olleet erittäin aktiivisia tuomaan toimintaamme esille yhteisöissään. Osa digimentoreista oli auttanut vertaisiaan erilaisten teknologioiden käytössä, osa oli lähtenyt aktiivisesti mukaan monimuoto-opetuksen uuden opetussuunnitelman suunnittelutyöhön, osa digitalisaatioon liittyviin hankevalmisteluihin konsultteina, osa oli pyynnöstä arvioinut ja antanut kehittämisehdotuksia kollegoiden suunnittelemista verkkokursseista ja osa oli sopinut koulutuksen järjestämisestä työyhteisölleen, muutamia esimerkkejä mainitakseni.

Keskustelumme verkoston Yammer-ryhmässä on lähtenyt hyvin käyntiin ja monia kysymyksiä on ratkaistu lennossa tässä ryhmän sisäisessä viestintäkanavassa. Viimeksi tänään olemme keskustelleet paljon muun muassa Office 365:n uusien sovellusten pedagogisista mahdollisuuksista. Onkin ollut hienoa huomata, että jaamme todella aktiivisesti keskenämme tietoa ja autamme toisiamme ratkaisemaan kiperiäkin kysymyksiä. Samalla kun olemme tuki vertaisillemme työyhteisöissämme, olemme tukena myös toisillemme. Ja onneksi nykyajan teknologiat mahdollistavat tehokkaan kommunikoinnin päätelaitteista, ajasta ja paikasta riippumatta.

En voi muuta kuin tyytyväisenä myhäillä tätä kirjoittaessani, sillä en voisi olla luottavaisempi verkoston huippuasiantuntijoiden kykyyn jättää jälkensä TAMKin opetuksen ja oppimisen kehittämiseen.

PS. Mielenkiintoista oli todeta, että toimintamme on herättänyt kiinnostusta myös yrityspuolella 🙂

Hyvää viikonvaihdetta!

Ilkka Haukijärvi, TAMK

1 thought on “Kuukausi takana – Missä mennään?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *