Vinkki: Office Remote

Office RemoteValmistellessani esitystä TAMK-konfferenssiin, tuli vastaan ”pieni” mutta hyödyllisen tuntuinen ohjelma, Office Remote.

Office Remote on MS Office 2013 toimistosovelluspakettiin asennettava lisäosa, jonka avulla kännykällä, tabletilla tai älykellolla voidaan hallita tietokoneella (työasema/läppäri) olevan office-tiedoston esittelyä. Mobiililaitteeseen tulee asentaa vastaava ohjelma. Testasin ohjelman käyttöä kännykällä.

Kännykän ja tietokoneen välinen yhteys luodaan langattomasti Bluetooth-tekniikalla. Tämän jälkeen esim. tietokoneella olevaa pp-esitys voi ohjata kännykän sovelluksen avulla useamman metrin päästä tietokoneesta. Vastaavasti voidaan esitellä myös Word-dokumenttia tai Excel-työkirjaa.

Kuva 1. Office Remote -valikko tietokoneen toimistosovelluksessa.

Kuva 1. Office Remote -valikko tietokoneen toimistosovelluksessa.

Ohjelman käyttöönotto on helppoa:

  1. Asenna tietokoneelle Office Remote [1]. Toimisto-ohjelman valikoihin ilmestyy uusi kohta Office Remote.
  2. Asenna kännykkään Office Remote.
  3. Muodosta tietokoneen ja kännykän välille Bluetooth-yhteys.
  4. Aukaisi tietokoneella esitettäväksi haluttu tiedosto.
  5. Valitse toimisto-ohjelman valikosta Office Remote kohta Turn On (kuva 1)
  6. Käynnistä kännykässä Office Remote. Valitse avautuvasta luettelosta tietokone ja sen jälkeen hallintaan haluttu tiedosto.
  7. Enjoy 🙂
Kuva 2. Powerpoint-esityksen pitäminen kännykän Office Remote -ohjelmalla.

Kuva 2. Powerpoint-esityksen pitäminen kännykän Office Remote -ohjelmalla.

Office Remote on koruttoman yksinkertainen mutta hoitaa tehtävänsä. Powerpoint-esityksen pitäminen sen avulla on varsin luontevaa. Powerpointissa ohjelma näyttää kännykässä esitettävän dian lisäksi aina seuraavan dian ja diojen vaihtamisen (kuva 2). Lisäksi mukana on ”laser-osoitin”, jonka avulla esityksen tärkeimpiin kohtiin pystyy kiinnitämään huomiota.

Word-dokumentteja käsiteltäessä ohjelmalla on mahdollista lähentää (zoom) tärkeimpiin kohtiin sekä siirtyä dokumentissa otsikoiden välillä. Excel-työkirjojen kanssa Office Remote mahdollistaa kaavioiden ja pivot-taulukoiden esittämisen sekä työkirjassa liikkumisen ja lähentämisen (zoom).

Ohjelman käytön lopettaminen tapahtuu kännykässä sammuttamalla ohjelma ja tietokoneella valitsemalla toimisto-ohjelmasta valikosta Office Remote kohta Turn Off. On myös hyvä muistaa kytkeä Bluetooth pois päältä, jollei sitä muuhun käyttöön tarvitse.

Office Remote on saatavilla Windows-, Android- ja i-laitteisiin.

[1] https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=41149

Teksti ja kuvat: Ville H.

Remote Office logo: Microsoft

1 thought on “Vinkki: Office Remote

  • Kiitos tästä! Erittäin hyödyllinen vinkki, ja itselleni aikaisemmin täysin tuntematon työväline. Kirjoituksesi perusteella tuota voi suositella kaikille käyttäjille, koska antaa niin paljon joustavuutta esitysten hallintaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *